Welk formaat moet ik kiezen?

De kleine Diamond Paintings die wij aanbieden zijn uiterst geschikt voor Diamond Paintings met weinig details. De collectie Films & Cartoons is dan ook heel geschikt voor de kleine Diamond Paintings omdat hier in verhouding niet heel veel details in zitten. Ook alle andere Diamond Paintings met in verhouding weinig details zullen goed tot zijn recht komen met een klein formaat. Met een klein formaat bedoelen wij de formaten 20x20cm, 20x25cm en 25x30cm.

Beste formaat voor een Eigen Foto Diamond Painting

Voor een Eigen Foto Painting adviseren wij minimaal het formaat 40x50cm omdat er op een eigen foto vaak veel details zitten verwerkt. Het zou zonde zijn als deze niet goed tot zijn recht komen op de foto die je hebt ingestuurd. Het formaat dat het meest wordt gekozen bij een Eigen Foto Painting is het formaat 50x60cm. Heb je een eigen foto of afbeelding met weinig details? Dan kun je in principe ook een kleiner formaat nemen. Bestel je eigen foto painting hier.

Let op: het is niet een één op één kopie van de originele afbeeldingen. Kleuren kunnen licht afwijken.

 

Canvas grootte

Bij het kiezen van de canvas grootte moet je goed kijken hoeveel mensen, honden, etc. er op de foto staan. We adviseren dat het belangrijkste gedeelte van de afbeelding 70-90% van het frame in beslag neemt voor de ideale diamond painting.

Bij twijfel is hier een belangrijke vuistregel: hoe groter het formaat, hoe meer details zichtbaar zijn op de Diamond Painting!

Let op: als je een vierkant-canvas selecteert en ons een landschap foto stuurt, dan moeten we de foto bijsnijden. Hoewel we ons best doen om de foto zo juist mogelijk bij te snijden, kunnen we niet garanderen dat er per ongeluk iets wordt afgesneden wat je liever wel op de foto had gewild.

Maattabel

 Formaat Advies

20x20cm
20x25cm
25x30cm

Foto of afbeelding met weinig details en kleuren.

Bijvoorbeeld: Cartoon afbeeldingen of proefpakketten met weinig verschillende kleuren en details

30x30cm
30x40cm
40x40cm

Foto of afbeelding met details en kleuren.

Bijvoorbeeld: Dieren en portretten met maar één persoon en/of dier en met leuke kleuren erin.

40x50cm
50c50cm
50x60cm

Foto of afbeelding met veel details en veel verschillende kleuren.

Bijvoorbeeld: Dieren in een omgeving met veel kleuren of foto's met meerdere personen.

50x70cm
60x60cm
60x90cm

Foto of afbeelding met heel veel details en veel verschillende kleuren.

Bijvoorbeeld: Kleurrijke landschappen of foto's met meerdere personen. Deze formaten zijn dan ook een van de meest gekozen!

 

Hoe nu verder?

Door het lezen van dit artikel ben je klaar voor het echte werk! Wil je ons aanbod bekijken? Bekijk dan al onze collecties. Kies je liever jouw eigen persoonlijke painting? Kies dan voor een Eigen Foto Diamond Painting.

Mocht je er toch niet uitkomen of graag advies willen over het juiste formaat? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.