Waarom zijn Mandala Diamond Paintings zo populair? Diamond Painting Planet

Waarom zijn Mandala Diamond Paintings zo populair?

op Jan 09, 2023

Diamond Painting is een prachtige, creatieve hobby waarin men prachtige kunstwerken kan maken voor zichzelf of om cadeau te doen aan anderen. Diamond Painting is ook een zeer therapeutische activiteit voor lichaam, geest en ziel. Mandala-ontwerpen zijn nu heel gewoon op de markt voor Diamond Paintings en om een goede reden. Maar ken jij de oorsprong van de mandala en waarom het zo'n populair ontwerp is?

Wat is een mandala?

Mandala-ontwerpen worden steeds populairder in de Diamond Painting-gemeenschap. Maar wat zijn mandala's?

Mandala's zijn in wezen symmetrische patronen en voorstellingen, met wortels die kunnen worden herleid tot het land India. Zonder in te gaan op een uitgebreide, langdradige uitleg, betekent mandala letterlijk 'cirkel'. Het is een spiritueel en ritueel symbool onder Indiase religies zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en het jaïnisme.

Mandala is nu een algemene term geworden voor een diagram of grafiek die een geometrisch patroon weergeeft dat een vorm van symboliek vertegenwoordigt. De basisvorm van de meeste mandala's is een vierkant met vier poorten die een cirkel bevatten met een enkel middelpunt.

De voordelen van mandala's

Diamond Painting op zich is een uiterst therapeutische activiteit die rust, ontspanning en innerlijke rust stimuleert. Het plaatsen van deze kleine edelstenen op een canvas kan helpen bij het genereren van welzijn, rust, opmerkzaamheid en exact dezelfde voordelen die meditatie aan de hersenen geeft. Diamond painting is een soort schilderij waarbij een artiest of "crafter" kleine stukjes van een totaalbeeld schildert, en uiteindelijk vormen deze prachtige, kleine "diamanten" samen een prachtig geheel. Het concept is vergelijkbaar met schilderijen gemaakt in mozaïekstijl, of foto's van iemands gezicht die eigenlijk zijn samengesteld uit duizenden andere, kleinere foto's van andermans gezichten. Diamond Painting is een schildermethode die veel focus vereist, maar ook meer vergevingsgezindheid mogelijk maakt dan traditioneel schilderen, waarbij een leeg canvas een beetje overweldigend kan aanvoelen en veel druk kan uitoefenen op een artiest of handwerkliefhebber.

Het is dan ook geen wonder dat Diamond Painting tegenwoordig zo populair wordt. Dergelijke creatieve activiteiten zijn bijna als nirvana voor de ziel. Nog populairder zijn Diamond Paintings met mandala-ontwerpen, omdat deze patronen de bovengenoemde voordelen vergroten. Lees ook waarom Diamond Painting in het algemeen uitstekend is voor jouw gezondheid en algemeen welzijn in deze blog.

Mandala's van Diamond Painting Planet

Wij hebben ontzettend veel keuze in Diamond Paintings van Mandala's- deze zijn namelijk reuze populair! Het ontwerpen en kleuren van mandala’s kan je helpen je aandacht te focussen. Daarom is het inkleuren ervan heel goed om tot rust te komen als je gestrest bent en je geest wakker wilt maken. Bekijk hieronder onze bestseller Mandala Diamond Paintings:

Mandala

Een mandala is een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt in het Tibetaans boeddhisme. Deze painting heeft veel verschillende tinten van blauwe kleuren, prachtig om te painten!

Mandala doosje

Niets kan nuttiger zijn dan producten die je helpen om je benodigdheden op één plek te verzamelen. Hoe leuk is om dit kleine doosje te versieren?

Kleurrijke Mandala

Deze Diamond Painting van een kleurrijke mandala geeft jou de absolute vrijheid met de kleuren en vormen. Met andere woorden, deze painting maakt het makkelijker om creatief te zijn en een bron van nieuwe ideeën te zijn. Bovendien symboliseert elke vorm en kleur onbewuste aspecten over jou. Hier zijn enkele van hun betekenissen:

 • Rood. Passie, sensualiteit, kracht en agressiviteit. Het eerste chakra.
 • Oranje. Plezier, glorie, ijdelheid, vooruitgang en energie. Het tweede chakra.
 • Geel. Geluk, wilskracht en nieuwheid. Het derde chakra.
 • Groen. Hoop, gemak en natuurlijkheid. Het vierde chakra.
 • Blauw. Rust, ernst, respect en communicatie. Het vijfde chakra.
 • Paars. Meditatie, creativiteit en beweging. Het zesde chakra.
 • Wit. Vrede, harmonie, goedheid, fijngevoeligheid en verlegenheid. Het zevende chakra.
 • Zwart. Diepte, mysterie, autoriteit, waardigheid, veiligheid, verdriet en rouw.
 • Cirkels. Dynamiek en verbinding met de kosmos.
 • Kruizen. Bewust en onbewust, een samenvloeiing van hemel en aarde.
 • Driehoeken. Transformatie en vitaliteit.
 • Vierkanten. Stabiliteit en evenwicht.
 • Doolhoven. Op zoek gaan naar je persoonlijke centrum.

Mandala onderzetters

Je kunt mandala's gebruiken om je huis of werkplek te decoreren. Deze mandala onderzetters zijn daar perfect voor! Ze zijn gemaakt van hoogwaardig acryl en kurk en geleverd in een set van acht.

Op deze onderzetters wordt de geometrische vorm van een mandala goed weergegeven: er is geen begin en geen einde. Met deze ronde vorm heeft de mandala de kracht om ontspanning te bevorderen, de energieën van het lichaam in balans te brengen, de creativiteit te vergroten en genezing te ondersteunen. Het goede nieuws is dat je al deze voordelen kunt behalen terwijl je plezier hebt met Diamond Painting!

Mandala Vulkaan

Deze mandala vulkaan Diamond Painting is beschikbaar in allerlei verschillende formaten. Je hebt keuze uit ronde en vierkante steentjes.

Volgens de oude wetenschap van heilige geometrie is een mandala het patroon gecreëerd door onderling verbonden sferen dat de matrix vormt van alle universele materie. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan naar geometrische vormen in alle aspecten van het leven. De zon aan de hemel, de cellen van het lichaam, het stuur van een auto, een sneuwvlok... of een vulkaan.

Mandala Kussenhoes

Ben jij een echte Diamond Painting en mandala fan? Dan is dit Diamond Painting kussensloop natuurlijk onmisbaar in jouw interieur. Vergroot jouw creativiteit met deze mandala kussensloop!

Bekijk alle mandala's!

Wil je al onze Mandala Diamond Paintings zien? Bekijk dan onze Mandala collectie! Genoeg voor iedereen. Vandaag bestel je met 15% korting. Gebruik de code: MANDALA15.

Het ziet er vantasties uit.prachtige kleuren en een gezellige bezig heid.

Leny | Apr 10, 2023

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt