Gegoten lijmlaag of dubbelzijdige plaklaag? Diamond Painting Planet

Gegoten lijmlaag of dubbelzijdige plaklaag?

Diamond Painting Planet ·

Wij, bij Diamond Painting Planet, zijn trots op het maken van hoogwaardige Diamond Painting kits die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken zijn. Als iemand die onze blog leest, weet je waarschijnlijk het een en ander over de kunst van het Diamond Painting. Je weet waarschijnlijk ook al dat we er altijd naar streven om kits van de hoogste kwaliteit te leveren, zoals het type lijm dat we gebruiken. Wat je misschien niet weet, is precies welke lijm we gebruiken of waarom deze de beste is.

Diamond Painting kits voor iedereen

Elk bedrijf dat Diamond Painting kits maakt, gebruikt een ander type lijm/canvas. Alle opties vallen echter in twee brede categorieën die we hier zullen bespreken. als je nieuwsgierig bent, lees dan verder om erachter te komen welk kleverig materiaal wordt gebruikt voor Diamond Painting en waarom gegoten lijm het beste is.

Soorten lijm

Zoals hierboven vermeld, worden Diamond Painting kits gemaakt met twee verschillende soorten lijm. Sommige bedrijven gebruiken dubbelzijdig plakband, terwijl andere, waaronder Diamond Painting Planet, een gegoten lijm op de doeken gebruiken. 

Dubbelzijdig plakband

Dubbelzijdig plakband wordt op maat gesneden en op het canvas geplakt. Het is goedkoop en gemakkelijk voor de fabrikant om een ​​vel tape op een canvas te plakken zodra het is afgedrukt. Het gebruik van dubbelzijdig plakband is een effectieve manier om kosten te besparen voor zowel de fabrikant als de consument. Dit is zeker een geval waarin het oude gezegde, "je krijgt waar je voor betaalt", waar is. Hoewel kits die met dit type lijm zijn gemaakt misschien minder kosten, is het veel minder waarschijnlijk dat ze hun plakkerigheid op de lange termijn behouden en zullen ze zeker niet meegaan bij hoge luchtvochtigheid of extreme temperaturen.

Dubbelzijdige tape is ook meer vatbaar voor het scheiden van het canvas. Dit kan leiden tot problemen vallende diamanten tot luchtbellen en fijne rimpels. Dit type hechtmiddel zorgt er ook voor dat het canvas stijf aanvoelt in plaats van zacht en flexibel. Het wordt minder plakkerig bij blootstelling aan lucht, dus projecten snel afwerken is een must. Bedrijven die dit type lijm gebruiken, trekken het vel dubbelzijdig plakband ook vaak uit tot buiten de randen van het kunstwerk zelf. Deze overtollige tape verzamelt gemakkelijk stof, haren van huisdieren en ander vuil, wat resulteert in een vuile, ongewenste rand op jouw meesterwerk.

Doorzichtige lijm

Gegoten lijm

Doeken die gegoten lijm gebruiken, zijn van veel hogere kwaliteit. Het proces omvat het aanbrengen van een laag speciale lijm op elk afzonderlijk canvas en het enkele uren laten drogen in een speciale kamer voordat het wordt verpakt. Het is veel tijdrovender en kost meer dan het plakken op een vel dubbelzijdig plakband, maar deze methode is veel beter voor diamond painting.

Gegoten lijm is sterk, stevig en verliest geen kleefkracht, zelfs niet bij blootstelling aan extreme temperaturen of grote temperatuurschommelingen. Het blijft plakkerig en maakt het gemakkelijk om diamanten te herpositioneren als er fouten worden gemaakt. Als de diamanten eenmaal op hun plaats zitten, is de kans veel kleiner dat ze van een canvas springen dan een die dubbelzijdig plakband als kleefmiddel gebruikt. Doeken bedekt met gegoten lijm blijven flexibel en zacht en je hoeft je nooit zorgen te maken over luchtbellen of kreukels.

Gegoten lijm

Bekijk de beste Diamond Painting Kits

Of je nu nieuw bent in de wereld van Diamond Painting of een ervaren professional, het gebruik van kits met gegoten lijm levert betere resultaten op en zorgt ervoor dat de afgewerkte producten de tand des tijds zullen doorstaan. Door onze hoogwaardige kits te gebruiken, vermijdt je ook veel van de frustraties die gewoonlijk worden geassocieerd met het gebruik van doeken met dubbelzijdig plakband. 

Bij Diamond Painting Planet maken we gebruik van gegoten lijm en zijn er trots op de beste kits voor Diamond Painting op de markt te maken. Bekijk hier onze Diamond Painting Bestsellers 👇🏼

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!