Volledig versus gedeeltelijk bedekt - wat is het verschil? Diamond Painting Planet

Volledig versus gedeeltelijk bedekt - wat is het verschil?

op Jun 14, 2023

De doe-het-zelfkunst, Diamond Painting, neemt snel de hobbystroom van de hobbyclub over! Diamond Painting is een schilderij met kleine steentjes. Deze unieke kunstvorm is bijna tien jaar geleden in Azië ontstaan, maar heeft de laatste tijd veel bekendheid verworven tijdens de pandemie. Lees hier meer over waar Diamond Painting vandaan komt. Diamond Painting is een zeer ontspannende bezigheid en het geeft de geest voldoende stressvrije tijd om tot rust te komen.

Volledige vs. gedeeltelijke bedekt - verschillen

Bij een volledig bedekte Diamond Painting is het canvas volledig bedekt met diamanten. Als gevolg hiervan is het schilderoppervlak van het canvas nog niet eens één procent zichtbaar - het zijn overal diamanten! Dit geeft dus het meer gevulde en sprankelende effect met een aantrekkelijk resultaat.

Een gedeeltelijk bedekte Diamond Painting bedekt slechts een deel van het canvas. Het onbedekte gedeelte is de achtergrond. Het kan een effen gestructureerde achtergrond zijn of kan ook met details worden bedrukt om bij de afbeelding te passen, en je hoeft alleen maar diamanten op het gebied met de tekens te plaatsen. Beginners beginnen meestal met een gedeeltelijke oefening om hun vaardigheden te oefenen en te verrijken voordat ze naar de volledige oefening gaan.

Laten we eens kijken naar wat meer verschillen tussen volledige en gedeeltelijke paintings.

LET OP: Al onze reguliere Diamond Paintings zijn volledig bedekt, tenzij anders vermeld in de productbeschrijving.

Alle speciale Diamond Painting items zijn gedeeltelijk bedekt, tenzij anders vermeld in de productbeschrijving.

  vs. 

Expertise niveau

Een volledig bedekte Diamond Painting brengt veel details en focus met zich mee. Het wordt voornamelijk gebruikt door diamantartiesten van gemiddeld of professioneel niveau, terwijl gedeeltelijke paintings meer bekend zijn bij beginners omdat ze hen een goede start geven.

Bij een gedeeltelijke painting ligt de nadruk op één object dat in de schijnwerpers staat, de rest van het canvas is de bedrukte achtergrond. De nadruk op één object, zoals een specifiek personage, ontwerp of dier, geeft de Diamond Painting een centrale uitstraling.

In een volledige painting is er geen centraal punt. Het hele canvas is gevuld met glinsterende diamanten.

Flexibiliteit

Omdat het hele canvas is gevuld met diamanten, wordt het volledige canvas strak. In vergelijking met volledige paintings is het canvas van de gedeeltelijke painting niet strak en hebben de diamanten meer bewegingsruimte.

Knallende diamanten

In volledige bedekte paintings zitten de diamanten dicht opeengeplakt, dus er is een kans dat diamanten eruit springen of over elkaar heen lappen.

Bij gedeeltelijke paintings is de kans dat diamanten eruit springen kleiner, omdat er meer ruimte is voor de diamanten om te wiebelen.

Gebruik van een steentjesroller

Het is noodzakelijk om na het voltooien van het project een steentjesroller te gebruiken in volledige paintings om de diamanten vast te houden. Bij een gedeeltelijke oefening wordt dit aanbevolen, maar is het niet verplicht.

Opslag van een Diamond Painting

Als je de Diamond Painting voorlopig niet inlijst en het wilt opslaan door te rollen, dan zijn gedeeltelijke paintings gemakkelijker te rollen.

Bij het rollen van een canvas die volledig is bedekt, moet je voorzichtig zijn, omdat de steentjes eruit kunnen springen en je het niet strak kunt rollen. Het wordt dus aanbevolen om het plat in een kartonnen doos te leggen om het op te bergen of onze Diamond Painting Mat te gebruiken.

Volledige oefening of gedeeltelijke oefening - wat is tijdrovend?

Een volledige painting kost meer tijd omdat we meer steentjes op het schilderij moeten plakken om het canvas te vullen. In tegenstelling hiermee kost een gedeeltelijke painting niet veel tijd om te voltooien. Kies een gedeeltelijke painting als je niet veel tijd uit jouw schema kunt halen.

Verschillende soorten diamanten 

Een volledige painting kan vierkante of ronde steentjes hebben, terwijl de meeste gedeeltelijke paintings de meest glanzende ronde steentjes hebben. Wil je precies het verschil weten? Lees dan onze blog.

Speciale diamanten in gedeeltelijke paintings

Speciale diamanten hebben verschillende vormen zoals een druppelvorm, bladvorm, kraalvorm, enz. Speciaal gevormde DP's zijn altijd te vinden als gedeeltelijk bedekt. Deze speciale diamanten hebben het Diamond Painting-spel naar een hoger niveau getild door mandala-kunst, vogels en bloemsierkunst te maken.

Neondiamanten in gedeeltelijke paintings

Glow in the dark diamantschildersets gebruiken neondiamanten die oplichten in het donker. Zodat je kunstwerk gloeit en glinstert. Je kunt twee verschillende versies van hetzelfde schilderij hebben - met & zonder licht!

De gloed van deze diamantschilderijen is zodanig dat zelfs een beginner lovende blikken van iedereen krijgt.

 

Volledig versus gedeeltelijk bedekt - wat te kiezen?

Als je een beginner bent, moet je voor een gedeeltelijke painting gaan, omdat deze goedkoper is en in minder tijd kan worden voltooid. En hoewel er een misvatting bestaat dat alleen een beginner een gedeeltelijke painting kiest, is de waarheid dat speciale items en Glow in the dark-paintings kunnen worden gedaan door zowel beginnende als professionele artiesten. Volledig bedekte paintings hebben hun eigen charme, en de mate van tevredenheid na het voltooien van een full drill DP is een motiverende kracht voor artiesten om voor een volledig bedekte painting te kiezen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt