Richtlijnen-voor-het-gebruik-van-7-Diamond-Painting-gereedschappen Diamond Painting Planet

Richtlijnen voor het gebruik van 7 Diamond Painting gereedschappen

op Jan 21, 2024

In dit artikel zullen we 7 veelgebruikte Diamond Painting gereedschappen introduceren als specifiek gebruik en enkele suggesties, die jou zeker zullen helpen om jouw schildervaardigheden te verbeteren.

Ben je een liefhebber van Diamond Painting? Ben je een beginner of heb je ruime ervaring? Welke accessoire gebruik je bij het Diamond Painten? Weet jij hoe je ze moet gebruiken?

7 handige Diamond Painting gereedschappen

1. Diamanten steentjes

Diamanten steentjes zijn over het algemeen gemaakt van hars, acryl, plastic en andere materialen. Ze zijn nodig om een Diamond Painting te voltooien.

Vorm: Diamanten zijn in vierkante en ronde steentjes verkrijgbaar. Ronde diamanten zijn gemakkelijker te gebruiken en geschikt voor beginners. De vierkante steentjes laten geen gaten achter en zijn netter, zodat de details van de afbeelding duidelijk kunnen worden gevormd, waardoor deze meer geschikt is voor ervaren liefhebbers van Diamond Painting. De meeste diamantschildersets bestaan uit 5D-boren, wat betekent dat elke zijde 5 facetten heeft. Er zijn ook enkele 3D-diamantkralen, die slechts 3 facetten hebben. Maar ze komen minder vaak voor en zijn minder glanzend dan de 5D Diamond-verfkit.

Lees hier ook een uitgebreide blog over het verschil tussen vierkante en ronde steentjes.

Hoe te gebruiken: Gebruik een puntpen of een pincet om een geschikte hoeveelheid diamantkralen te nemen en deze op het canvas te plaatsen in overeenstemming met de letters.

Tip: Wanneer je klaar bent met een Diamond Painting en er nog veel diamanten steentjes over zijn, is het raadzaam deze te bewaren voor noodgevallen of ze te gebruiken om al jouw bezittingen te versieren. 

2. Diamond Painting Pen

Een Diamond Painting Pen is een van de Diamond Painting gereedschappen die wordt gebruikt voor het dotten en is een standaardgereedschap in elke diamantschilderset.

Hoe te gebruiken: Haal de wax uit het accessoire, doop een pen in een bepaalde hoeveelheid wax en maak hem vervolgens plat. Vervolgens kun je de pen op het canvas zetten.

Tip: Als je langere tijd onafgebroken Diamond Paint, zijn grippen voor Diamond Painting-pennen een must-have. Ze kunnen jouw handen minder vermoeid maken en je handen beschermen tegen eelt.

3. Wax

Wax is ook een van de onmisbare Diamond Painting gereeschappen. Het heeft een zekere plakkerigheid en kan gemakkelijk kleine diamantkralen oppakken.

Hoe te gebruiken: Doop een geschikte hoeveelheid wax in de pengleuf met een penseel, als je te veel neemt, kun je het met je gereedschap of je vingers afvegen en gladstrijken.

Tip: Wanneer je het gebruikt, wordt aanbevolen om het afgesloten te houden om te voorkomen dat vuil blijft plakken of uitdroogt. Heb je extra stukjes wax nodig? Dat bieden wij ook aan.

4. Schudbakje

Het schudbakje is een van de Diamond Painting gereedschappen met diamantkralen. Het heeft parallelle scheidslijnen die de diamantkralen goed in een ordelijke combinatie kunnen rangschikken.

Hoe te gebruiken: Giet een passende hoeveelheid diamantkralen uit de verpakking in het schudbakje, schud gelijkmatig om de kralen netjes te rangschikken, en dat is alles.

Tip: Het bakje heeft een kleine opening, waardoor je de kralen gemakkelijk in het opbergbakje voor de boor kunt gieten. Hoe meer schudbakjes je hebt, hoe meer je er kunt plaatsen en hoe makkelijker je de diamantkralen eruit kunt halen.

5. Lichtplaat

Het lichtplaat wordt voornamelijk gebruikt om het canvas te verlichten, waardoor je de letters op het canvas beter kunt zien en oogvermoeidheid wordt voorkomen.

Hoe te gebruiken: gebruik een USB om hem van stroom te voorzien, bevestig het canvas vervolgens met een clip op het lichtplaat, zet de schakelaar aan en pas hem aan je favoriete helderheid aan.

Tip: Het wordt aanbevolen om dergelijke elektronische Diamond Painting gereedschappen van betrouwbare merken te kopen. 

6. Vergrootglas bril

Onze vergrootglazen zijn een geweldige uitvinding voor handwerkliefhebbers. Het kan je helpen die dichte letters en cijfers te vergroten. Het is niet nodig om het met één hand vast te houden zoals een gewoon vergrootglas, je kunt jouw handen volledig vrijmaken.

Hoe te gebruiken: Installeer de lenzen en plaats ze op je oren alsof je een bril draagt. De handsfree vergrootglazen hebben 5 vervangbare lenzen, 3 lichtaanpassingsniveaus en een afneembare hoofdband. Als de maat niet past, kun je de veren verwijderen en een hoofdband plaatsen.

Tip: Net als bij het dragen van een bril: als je deze langer dan 6 uur draagt, zullen je ogen vermoeid aanvoelen. Het wordt aanbevolen om ze niet lange tijd te dragen.

7. Canvas

Het canvas is inbegrepen bij de bestelling. Het geselecteerde patroonontwerp wordt erop gedrukt en er wordt dikke lijm op het patroon geborsteld, zodat de diamantkralen stevig aan het canvas blijven kleven.

Hoe te gebruiken: Wanneer je het canvas ontvangt, wordt het bedekt met een laag plastic folie. Je kunt de plastic folie verwijderen terwijl je aan het schilderen bent, maar je kunt deze het beste niet weggooien, omdat deze vuil buiten kan houden en het canvas plakkerig kan houden.

Tip: Verschillende canvasmaterialen hebben verschillende tastsensaties. Het Diamond Painting canvas van ons maakt gebruik van fluwelen stof als canvas, waardoor het een superzachte en luxueuze uitstraling krijgt.

Bovenstaande zijn enkele essentiële hulpmiddelen voor het voltooien van Diamond Painting. Heb je handige gereedschappen voor het Diamond Painten? Laat jouw opmerkingen achter om ervaringen delen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt