Hoe kun je nekpijn tijdens Diamond Painten voorkomen? Diamond Painting Planet

Hoe kun je nekpijn tijdens Diamond Painten voorkomen?

op Jun 09, 2022

Als je van Diamond Painting houdt, weet je hoe gemakkelijk het is om helemaal op te gaan in jouw huidige project dat de tijd zo voorbij vliegt! En hoewel dat mooi is, heeft het ook zijn nadelen. Door meerdere uren te besteden aan het Diamond Painten, kun je jouw nek en rug belasten en kan leiden tot behoorlijk ernstige pijntjes en kwaaltjes. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om jouw lichaam te beschermen en pijn op afstand te houden. Blijf lezen om erachter te komen wat je kunt doen om het ongemak van Diamond Painting te voorkomen.

Gebruik een lichtpad

Betrap je jezelf erop dat je over je werkoppervlak gebogen zit en probeert je gezicht zo dicht mogelijk bij het canvas te krijgen omdat je niet kunt zien wat je aan het doen bent? Als dat zo is, dan is een lichtplaat voor Diamond Painting precies wat de dokter aanraad!Lichtplaten verlichten jouw werk van onderaf, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de symbolen te lezen en te zien waar elk steentje geplaatst moet worden. Als je beter kunt zien, is de kans kleiner dat je voorovergebogen raakt in een poging beter zicht te krijgen. Bovendien zorgt het gebruik van een lichtplaat dat je ogen minder snel vermoeid raken, dus het helpt ook hoofdpijn te voorkomen.

Pauzes nemen om uit te rekken

Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen als je met een plezierige activiteit bezig bent. Helaas kan te veel tijd in dezelfde positie doorbrengen een letterlijke pijn in de nek worden. Wanneer je aan een Diamond Painting werkt, is het een goed idee om af en toe op te staan ​​en jouw lichaam te strekken. Een paar eenvoudige nekrollen en schouderrekoefeningen helpt stijfheid en pijn te voorkomen.

Omdat je je misschien niet bewust bent van hoe snel de tijd verstrijkt wanneer je aan het Diamond Painten bent, heb je misschien hulp nodig om jezelf eraan te herinneren deze stretchpauzes te nemen. Wanneer je voor het eerst gaat zitten, stel dan een timer in op 30 minuten. Sta op en rek je een paar minuten uit als het afgaat, en herhaal dit totdat je klaar bent met uw Diamond Painting sessie voor die dag.

Upgrade jouw zitplaats

Als je tijdens het Diamond Painten op een harde eetkamerstoel of bank zit, is het tijd om te upgraden naar een meer ergonomische optie. Zoek naar een hoogwaardige bureau- of gamestoel met veel vulling. Zorg er ook voor dat de hoogte verstelbaar is.

En als upgraden naar een nieuwe stoel op dit moment financieel niet haalbaar is, probeer dan een wigkussen of lendensteun toe te voegen aan jouw huidige stoel. Hoe dan ook, het verbeteren van het oppervlak waarop je zit, neemt een deel van de belasting van jouw nek en rug weg.

Pas jouw werkoppervlak aan

Werken op een plat aanrecht of een keukentafel is misschien niet de beste - of meest comfortabele - optie voor het voltooien van een Diamond Painting. Een werkoppervlak dat verhoogd en gekanteld is, waardoor het canvas dichter bij je ooghoogte komt, is een betere optie. Zie het als schilderen op een ezel in plaats van op een tafel.

Afhankelijk van het budget en beschikbare ruimte zijn er een paar verschillende manieren om uw werkoppervlak te verbeteren. Het kopen van een verstelbare teken- of knutseltafel is de beste en gemakkelijkste optie. Het gebruik van een tafelblad- of Diamond Painting standaard helpt echter ook. Alles waarmee je jouw werk in uitvoering kunt optillen en kantelen, vermindert de hoeveelheid die je tijdens het werk voorover buigt, wat op zijn beurt de nekdruk verlicht. 

Let op je houding

Je moeder had het niet mis al die keren dat ze zei dat je rechtop moest zitten! Voorover buigen tijdens het Diamond Painten is gebruikelijk en kan een zware tol van je lichaam eisen. Als jouw hoofd en schouders naar voren zakken, wordt jouw nek en bovenrug overmatig belast. En als je voor een langere tijd in die positie blijft, krijg je waarschijnlijk spierpijn.

Pauzes nemen om te strekken helpt hierbij tot op zekere hoogte, maar het is het beste om goed op je houding te letten en indien nodig aan te passen. Houd je voeten stevig op de grond, controleer of je niet te veel naar voren leunt en zorg ervoor dat jouw benodigdheden binnen handbereik zijn, zodat je jouw uitlijning kunt behouden terwijl je werkt.

Maak Diamond Painting nog leuker!

Er zijn veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je spierpijn krijgt als je zich intensief bezighoudt met Diamond Painting. Dit maakt jouw knutselsessies niet alleen leuker, maar beperkt ook het risico op spierspanning en blessures. Probeer de bovenstaande suggesties vandaag nog en misschien ontdek je dat je nog meer van Diamond Painting houdt!

Ik gebruik een deegroller is ook makkelijk

Suzan | Jan 23, 2023

Tip…gebruik in plaats van een te duur rollertje om je steentjes aan te drukken een mok met oortje en rol die over je werk.Heeft hetzelfde effect en kost je dus niets!
Het leven is al duur genoeg! Geniet ervan! Wat een fantastische hobby!
Ik kan het aantal dat ik gemaakt en merendeel weggegeven heb niet eens meer tellen!:):)

Els Willems | Dec 04, 2022

Erg goed deze berichtjes over een zere nek, ik ben zelf even helemaal gestopt met painten vanwege een zeer pijnlijke nek,moest hiermee ook naar therapie .Het gaat nu wel weer maar ik begin zeer voorzichtig en niet langer dan 1 uurtje

Els v Assen | Dec 04, 2022

Ik doe diamondpainting al een poosje en vind het geweldig.
Ik ga na 1 uur painting even rusten
En dan weer verder .
Ik werk met de radio zacht en dat gaat lekker .
Mijn telefoon is mijn wekker als hij af gaat dan stop ik .
Werk perfect

Thea Toebes | Jun 25, 2022

Hallo top bericht, We weten het allemaal hoe bezig je kan zijn met je painting en hoe moeilijk het is om te stoppen of de tijd in de gaten te houden dat van die klok is een goed idee even een break ;) Bedankt dat jullie dit geplaatst hebben

Michaela | Jun 14, 2022

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt