Kies de juiste Diamond Painting voor jou! Diamond Painting Planet

Kies de juiste Diamond Painting voor jou!

Diamond Painting Planet ·

Diamond Painting is een leuke, rustgevende hobby die prachtige kunst oplevert die je in je huis kunt laten zien. Maar voordat je begint, zijn er veel termen die je moet kennen - en sommige kunnen een beetje verwarrend zijn. 

Vraag je je af waar je op moet letten bij het kiezen van een Diamond Painting? Wat is het verschil tussen volledige en gedeeltelijke Diamond Paintings? Hieronder leggen we haarfijn uit waar je op moet letten bij het kiezen voor de juiste Diamond Painting voor jou!

Welke maat canvas moet ik kiezen?

Als je nog nooit een Diamond Painting hebt gemaakt of je wilt ontdekken of je deze hobby leuk vindt, raden we je aan te beginnen met een kleine painting van 30 x 40 cm. Je wilt niet kleiner gaan dan deze dimensie, vooral als het een gedetailleerd ontwerp is dat je wilt voltooien. Met dat gezegd, brengen grotere paintings meer details over. Als je een Diamond Painting-liefhebber bent en op zoek bent naar je volgende project - groter is altijd beter!

Vergelijking van afmetingen van Diamond Paintings

Iets om op te letten is dat veel online retailers van Diamond Paintings het verschil tussen ontwerpgrootte en canvasgrootte niet specificeren. Dit betekent dat hoewel je een bepaalde afmeting hebt besteld, de rand en het niet-schilderbare gebied in de maat inbegrepen zijn. Bij Diamond Painting Planet specificeren wij onze afmetingen met het gebied dat je daadwerkelijk gaat schilderen!

Wat is het verschil tussen volledig vs gedeeltelijke Diamond Paintings?

We bieden Diamond Paintings aan die volledig bedekt moeten worden met diamanten. Speciale items zijn bij ons vaak gedeeltelijk te beplakken. Maar wat is het verschil precies?

Het verschil tussen Diamond Paintings met volledige diamanten en gedeeltelijke diamanten is niet de vorm van de steentjes, maar het oppervlak van het canvas dat door de diamanten wordt bedekt. Een Diamond Painting met volledige diamanten is er een waarin het hele canvasoppervlak bedekt is met steentjes, of het nu vierkante of ronde steentjes zijn.

Diamond Painting met gedeeltelijke diamanten heeft lege ruimtes op het canvas waar je geen steentjes zult plaatsen. Een gedeeltelijke Diamond Painting met bloemen tegen een effen achtergrond kan bijvoorbeeld betekenen dat je alleen de bloemen met steentjes invult en dat de achtergrond dan met rust wordt gelaten, zodat de kleur die op het canvas is afgedrukt zichtbaar is.

Verschillende diamanten

Er zijn verschillende soorten diamanten voor Diamond Paintings. Zoals, ronde en vierkante diamanten. Maar ook 3d en 5d diamanten. Wat is het verschil precies?

Vierkante diamanten vs. ronde diamanten

Bij Diamond Painting Planet hebben we vierkante en ronde diamanten voor al onze paintings. Wil je precies het verschil weten tussen de ronde en vierkante diamanten? Lees het hier.

Wat is het verschil tussen 3D en 5D Diamond Painting?

Diamond Paintings hebben over het algemeen twee soorten diamanten: 3D- en 5D-diamanten. 

Bij 3D-diamanten krijg je kleine steentjes in verschillende kleuren en plaats je ze op een leeg of genummerd canvas (afhankelijk van de kit die je krijgt). Deze kleine kralen worden ook wel 'drills' genoemd en zijn ongeveer 2,5 x 2,5 millimeter groot. Deze diamanten hebben facetten, dit zijn in feite platte gebieden die samenkomen om een verhoogde hiel te creëren. In een 3D-Diamond Painting hebben deze diamanten 3 facetten aan elke kant (9 totale facetten).

5D-Diamond Paintings lijken op zijn 3D-tegenhanger - het enige echte verschil zit in de structuur van de steentjes. In plaats van 9 facetten in totaal, hebben de diamanten waaruit een 5D-schilderij bestaat in totaal 15 facetten. 5 facetten langs de zijkant van elke kleine verhoogde kraal die op je foto komt. Hierdoor creëert een 5D Diamond Painting een meer lichtgevend beeld.

Welk ontwerp moet ik kiezen?

Dit deel van het proces is helemaal aan jou! We hebben veel exclusieve Diamond Painting Planet ontwerpen. Een ding om te onthouden bij het kiezen van het ontwerp, is na te denken over wat je ermee gaat doen als het eenmaal is voltooid. Ga je ze in huis ophangen of cadeau doen? Dit zal jouw ontwerpkeuze beïnvloeden.

Klik hier om door onze online winkel te kijken en een Diamond Painting te kiezen die bij jou past. We bieden een breed scala aan Diamond Paintings tegen een betaalbare prijs, zodat je een leuke en unieke uitlaatklep hebt voor creatieve expressie. Bekijk hieronder alvast een deel van onze exclusieve paintings.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!