Hoe rugpijn te voorkomen tijdens het Diamond Painten Diamond Painting Planet

Hoe rugpijn te voorkomen tijdens het Diamond Painten

op Jul 09, 2021

Als je verslaafd bent aan Diamond Painten, weet je hoe snel de tijd kan gaan terwijl je aan je canvas werkt. Voordat je het weet, is het tijd om naar bed te gaan. Totdat je voelt dat je niet meer kan opstaan en een steek voelt terwijl je beweegt.

Ja, sommige mensen ervaren rug- en schouderpijn bij Diamond Painting. Het goede nieuws is echter dat er heel eenvoudige oplossingen zijn om dit te voorkomen! 🙌

1. Neem pauze om je spieren te rekken

Heb je de neiging om voorover te leunen tijdens lange Diamond Painting-sessies? Je bent niet alleen! Diamond Painting is geweldig en het is moeilijk om te stoppen als je net lekker bezig bent, maar als je te lang in één positie blijft, gebogen over je canvas, kan dit ongemak in je nek en rug veroorzaken.

Het kan helpen om strek-pauzes te nemen. Dezelfde rekoefeningen die je doet als je uren lang achter een computer werkt, doen ook wonderen voor rugpijn bij Diamond Painting. Een paar nek-, schouder- en rugstrekkingen moeten jou hierbij helpen. 

Dus je kunt je rugpijn misschien verlichten door af en toe een pauze te nemen om te strekken. Maar onthoud dat je misschien een timer wilt instellen, want uren lijken in een oogwenk voorbij te gaan!

stretch

2. Koop een speciale wigkussen

Een andere truc die ervaren Diamond Painters gebruiken, is om een zitkussen aan te schaffen en op je stoel te doen. Deze kunnen op vrijwel elke stoel worden gebruikt.

Deze kussens kunnen helpen bij het verlichten van rugpijn door druk op jouw stuitje te verminderen terwijl je zit. Ze kunnen ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren, wat voor sommige mensen ook een probleem kan zijn als ze lange tijd zitten. Velen vinden ook dat de verhoogde hoogte van het wigkussen hen ook helpt om extra rugpijn te voorkomen.

wigkussen

3. Schaf een nieuwe stoel aan

Het kan zijn dat je gewoon een hele andere stoel nodig hebt. 🪑 Als je werkt vanuit een oude eetkamerstoel, is het misschien niet het beste om daar lange tijd op te zitten. En hoewel een kussen kan helpen, kun je er baat bij hebben om een ergonomische stoel te proberen.

Deze stoelen zijn gebouwd met comfort. Ze zijn ontworpen om de juiste houding te ondersteunen en veel mensen merken dat ze ook helpen bij het verlichten van rug- en nekpijn.

stoel

4. Controleer je houding

Soms is het verlichten van rugpijn net zo eenvoudig als het leren corrigeren van je houding. Je hebt vaak de neiging om weg te zakken terwijl je aan je canvas werkt. Wanneer jouw rug echter in één positie is gebogen en je schouders naar voren hangen, kan dit de spieren onnodig belasten, waardoor ze pijnlijk worden.

Hoewel stretchen kan helpen dit tegen te gaan, is het ook verstandig om aandacht te besteden aan je houding om te zien welke correcties je daaraan kunt maken. Enkele van de sleutels tot een juiste houding kunnen zijn:

  • Ervoor zorgen dat je rug goed wordt ondersteund
  • Met je voeten op de grond rusten
  • Objecten binnen handbereik houden
  • Ervoor zorgen dat je ogen recht vooruit kijken

5. Verhoog en kantel je werkoppervlak

Een van de meest populaire oplossingen voor rugpijn waar Diamond Painters dol op zijn, is het opzetten van hun knutselbureau zodat hun canvas meer op ooghoogte komt. Er zijn een paar verschillende opties die kunnen helpen, afhankelijk van het budget.

Diamond Painting tafel
De eerste optie is om een ​​tekentafel of knutseltafel te kopen. Met deze tafels kunt u het canvas op een oppervlak houden dat naar jou toe buigt, zodat je niet hoeft te bukken of voorover te buigen om te zien waar je mee bezig bent. 

Als je niet het budget of de ruimte hebt voor een grote hobbytafel, kun je ook profiteren van een tafelezel of een laptopstandaard. Deze bieden dezelfde voordelen, zoals dat het canvas naar jou toe gekanteld wordt, waardoor het gemakkelijker is om te Diamond Painten.

dp tafeldp tafel 2


Zoals je kunt zien, zijn er tal van manieren waarop je rugpijn kunt voorkomen tijdens het Diamond Painten. Help jouw mede Diamond Painters door de strategieën te delen die het beste voor jou hebben gewerkt in de opmerkingen. 😊

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt