Hoe je beter kunt worden in Diamond Painting: 5 tips voor meer zelfvertrouwen Diamond Painting Planet

Hoe je beter kunt worden in Diamond Painting: 5 tips voor meer zelfvertrouwen

op Sep 06, 2023

Zelfs de beste kunstenaars kampen met periodes van twijfel aan zichzelf. Deze gevoelens van onveiligheid komen echter vooral veel voor bij beginners. Als je je hart en ziel in je kunst stort, is het niet eenvoudig om de moed te vinden om het de wereld in te sturen – waar kritiek, afwijzing en oordeel gebruikelijk zijn. Je zou kunnen denken dat als je leert hoe je beter kunt worden in het maken van kunst, je twijfel aan jezelf tot het verleden zal behoren, maar dat is niet altijd het geval. Kunstenaars zijn vaak hun eigen ergste critici en kunnen zelfs last hebben van het impostersyndroom omdat ze niet het gevoel hebben dat zijzelf of hun werk ‘goed genoeg’ is.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je – wanneer die gevoelens opkomen – er doorheen kunt werken en je werk weer met de wereld kunt delen. Bovendien zal het vergroten van jouw zelfvertrouwen de creativiteit en dus jouw kunstwerken verbeteren. Blijf lezen om enkele bruikbare, vertrouwenwekkende tips te ontdekken.

1. Begin met eenvoudige projecten

Iedere kunstenaar begon als beginner. En als je een absolute beginner bent, zal het enige tijd duren om je vaardigheden op te bouwen. Naarmate jouw werk verbetert, begin je meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Door te beginnen met eenvoudige projecten, zoals Diamond Painting proefpakketten, kunt je jouw vaardigheden aanscherpen en zelfvertrouwen krijgen bij elk voltooid project. Het mooie van leren Diamond Painting is dat het zelfs voor complete nieuwkomers in de kunstwereld gemakkelijk genoeg is om het snel onder de knie te krijgen. Ongeacht jouw ervaring of vaardigheidsniveau, je kunt een prachtig mozaïekmeesterwerk creëren dat je met trots kan laten zien. Zodra je een paar eenvoudige projecten hebt voltooid, heb je het vertrouwen om iets complexers te proberen.Diamond Painting is een nuttige manier om veel van de basisconcepten van de beeldende kunst te leren en een breder perspectief te krijgen. Terwijl je aan een schilderij werkt, kun je landschappen, gezichten enz. analyseren om een beter gevoel voor verhoudingen en perspectief te krijgen, wat jou zal helpen bij het werken met andere vormen van kunst. Omdat Diamond Painting algemene vormen betreft in plaats van fijne details, kan het je ook leren over ruwe schetsen en schetsen. Naarmate je beter wordt, kun je verschillende Diamond Painting benodigdheden gebruiken om te zien hoe deze jouw werk kunnen verbeteren. Omdat Diamond Painting ook heel ontspannend is, kan het simpelweg werken aan een project je helpen negatieve gedachten en twijfel aan jezelf uit je hoofd te zetten.

Bekijk hier onze Diamond Painting accessoires:

2. Stop met het vergelijken van jezelf met andere kunstenaars

Teddy Roosevelt zei ooit: ‘Vergelijking is de dief van vreugde’ – en hij had gelijk! Het vergelijken van je werk met dat van andere kunstenaars steelt je geluk en zorgt ervoor dat je minder tevreden bent over je creaties. Zelfs de meest bekwame kunstenaars kunnen aan zichzelf gaan twijfelen als ze hun stukken vergelijken met die van anderen.

Weersta de drang om jouw artistieke reis ook met die van iemand anders te vergelijken. Iedereen leert in zijn eigen tempo. Sommige mensen pakken een verfkwast en maken meteen een prachtig schilderij. Anderen moeten meerdere jaren oefenen om hun vaardigheden te ontwikkelen. Jouw reis is de jouwe, en hij is perfect zoals hij is. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen en je zult je waarschijnlijk veel zelfverzekerder voelen.

3. Doe waar je bang voor bent

In je comfortzone blijven voelt misschien goed, maar het zal je niet helpen een betere artiest te worden of je zelfvertrouwen te vergroten. Maar het vinden van de moed om dingen te doen die je bang maken of je angstig maken, kan beide doen. Als er iets is waar je over hebt nagedacht om je vaardigheden te verbeteren of je kunst met de wereld te delen, doe dat dan. Schrijf je in voor een keramiekles. Stuur een schilderij in voor een plaatselijke kunsttentoonstelling. Sluit je aan bij een online kritiekgroep en vraag anderen om hun feedback op je werk te delen. Laat je angst je niet tegenhouden en je ervan weerhouden vooruit te komen.

4. Leer van je fouten te houden

Zelfs wereldberoemde artiesten maken fouten. Mensen zijn onvolmaakte wezens, dus als je perfectie van jezelf eist, kun je alleen maar falen. In plaats van je fouten in een negatief daglicht te bekijken, leer je ervan te houden. Soms is een zogenaamde fout precies wat een stuk nodig heeft. En zelfs als dat niet het geval is, is een fout niet noodzakelijk een slechte zaak. Zie het als een extra persoonlijkheid. Herinner jezelf eraan dat fouten de manier zijn waarop we leren en denk erover na hoe je het de volgende keer anders zou kunnen doen.

5. Herken wat afwijzing eigenlijk is

Het steekt als je een kunstwerk indient voor een tentoonstelling of publicatie en het wordt afgewezen. Voor veel nieuwere artiesten is één enkele afwijzing voldoende om hun droom op te geven. Door een beter begrip te ontwikkelen van wat afwijzing werkelijk is, is de kans groter dat je er doorheen kunt werken zonder dat je zelfvertrouwen een te grote klap krijgt.

Afwijzing betekent niet dat jouw werk slecht is of dat de persoon die het beoordeelt jou niet mag. Het betekent eenvoudigweg dat wat jou heeft ingediend niet helemaal goed voor hen was. Dat is het. Het is niet persoonlijk en het betekent zeker niet dat je moet opgeven!

Afsluitende gedachten

Zelfvertrouwen is iets waar de meeste mensen wel eens mee worstelen. Met de bovenstaande tips kun je echter beginnen met het herformuleren van negatief denken en het vergroten van je geloof in jezelf. Naarmate je meer zelfvertrouwen krijgt, zal je kunst evolueren en verbeteren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt