Hoe gebruik je een Diamond Painting-liniaal? Diamond Painting Planet

Hoe gebruik je een Diamond Painting-liniaal?

Diamond Painting Planet · · 1 reactie

Diamond Painting linialen zijn sjablonen voor het plaatsen van diamanten op een canvas. Een Diamond Painting liniaal is ontworpen om de diamanten in een rechte lijn te zetten en uniforme rijen te creëren.

Er zijn twee soorten linialen voor het Diamond Painten, en ze zijn er in verschillende maten. Ronde linialen worden gebruikt voor ronde steentjes, en vierkante linialen voor vierkante steentjes.

Een Diamond Painting-liniaal gebruiken (stap voor stap)

Hier lees je hoe je een Diamond Painting liniaal gebruikt om de steentjes recht te plaatsen:

1. Lijn de Diamond Painting-liniaal uit met het canvas

Begin met het plaatsen van de liniaal in de hoek van het Diamond Painting canvas. Plaats de liniaal zo dat de gaten op het canvas van de Diamond Painting op één lijn liggen met de gaten op de liniaal. 

Leg de liniaal langzaam op het canvas en zorg ervoor dat deze uitgelijnd is met alle diamantsymbolen op het canvas. De liniaal perfect uitgelijnd krijgen op één plek op het canvas, maar niet op de andere plekken, is precies het doel van de liniaal.

2. Bereid alle essentiële accessoires voor Diamond Painting voor

Zodra de liniaal is uitgelijnd met de symbolen op het canvas, bereid je de Diamond Painting pen, diamanten, schudbakje en steentjesroller voor. Deze essentiële gereedschappen zijn nodig voor het Diamond Painten; het wordt daardoor een stuk makkelijker!

3. Plaats de diamanten in de gaten

Gebruik een Diamond Painting pen om een ​​diamant te scheppen en plaats deze in het gat op de liniaal. Bij ronde linialen voor Diamond Painting is elk gat apart uitgesneden en bij vierkante linialen voor Diamond Painting is een kruispatroon aangebracht. Volg de kleurensjabloon en plaats de boren in de bijbehorende sleuven op het canvas. Ga door met het plaatsen van de steentjes in het canvas om het hele oppervlak van de liniaal te bedekken.

Door de steentjes in het canvas te drukken, wordt een klikgeluid gemaakt, wat een teken is dat de boren door de liniaal zijn gegaan en aan het canvas zijn blijven plakken. Als er geen klikkend geluid is, zijn de diamanten niet door de liniaal gegaan en zijn ze niet goed bevestigd.

4. Gebruik een roller om alle diamanten op hun plaats te klikken

Nadat je de steentjes in het hele gedeelte van de liniaal hebt laten vallen, gebruik je een roller om over het canvas te rollen. Als je te hard op de rol drukt, kunnen de diamanten beschadigd raken, dus rol voorzichtig totdat alle steentjes op hun plaats zijn geklikt.

Druk lichtjes met je vingers op de diamanten om ervoor te zorgen dat elke afzonderlijke steen stevig op zijn plaats zit.

5. Verwijder de Diamond Painting-liniaal voorzichtig van het canvas

Verwijder de liniaal langzaam zodra alle diamanten met een roller op hun plaats zijn geklikt. Diamondpainting linialen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben zeer scherpe randen. Gebruik jouw vinger om de liniaal geleidelijk van het canvas te tillen. Terwijl je de liniaal verwijdert, gebruikt je jouw andere hand om zachtjes op de diamanten te drukken om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven. Blijf beide handen gebruiken om de liniaal te verwijderen zonder steentjes te beschadigen of te breken.

Tips voor het gebruik van Diamond Painting-linialen

Een liniaal is geen verplichte tool voor het Diamond Painten, maar het houdt de steentjes recht om perfect uitgelijnde rijen te maken. Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik van een Diamond Painting-liniaal:

Neem de tijd om de liniaal te lijnen

Het moeilijkste en belangrijkste onderdeel van het gebruik van de liniaal is het uitlijnen van de liniaal met het canvas. Probeer bij het begin van een nieuwe Diamond Painting de liniaal uit te lijnen met een hoek van het canvas, zodat de gaten op de liniaal uitgelijnd zijn met de symbolen op het canvas. Als de liniaal niet volledig is uitgelijnd met het canvas, verwijder je deze en probeer je het opnieuw. Neem de tijd om de liniaal uit te lijnen en zorg ervoor dat de diamanten over de hele lengte van de liniaal zijn uitgelijnd.

Veeg de liniaal na elk gebruik af

Veeg de liniaal af met een vochtige doek om de liniaal schoon te houden en te voorkomen dat stof, pluisjes of haren van huisdieren aan het oppervlak blijven kleven. Het schoonhouden van de liniaal zorgt ervoor dat er geen haren of vuil op het doek of tussen steentjes komen te zitten.

Als je met Diamond Painting bent begonnen voordat je een liniaal hebt aangeschaft, gebruik dan de bestaande diamanten om de liniaal uit te lijnen. Het gebruik van de reeds geplaatste oefeningen als richtlijn is gemakkelijker dan het uitlijnen van een liniaal op een leeg canvas.

Bekijk hier ook meteen een filmpje voor het gebruik van een Diamond Painting liniaal:

Koop met korting

Deze speciale Diamond Painting linialen wil je natuurlijk aanschaffen voor een leuke prijs! Bij Diamond Painting Planet geven we daarom 10% korting met de kortingscode: LINIAAL10.

Veel plezier ervan!

1 reactie

  • Lijkt me zeer nuttig

    Katrien

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Meld je aan om onze nieuwe blogs, tips & tricks en nieuwe artikelen niet te missen!