Diamond Painting gebruiken voor meditatieschilderen: de ultieme gids Diamond Painting Planet

Diamond Painting gebruiken voor meditatieschilderen: de ultieme gids

op Jun 27, 2022

Meditatie en schilderen zijn twee van de best bestudeerde en bewezen therapeutische inspanningen. Hoewel ze verschillend zijn, hebben beide activiteiten het unieke voordeel dat ze de deelnemer in een staat van innerlijke rust brengen. Met dit in gedachten is het geen verrassing dat therapeuten en experts hebben ontdekt hoe ze de twee activiteiten kunnen combineren tot één supertherapeutische, hobby genaamd: Diamond Painting!

Vandaag bespreken we alles wat je moet weten over Diamond Painting als een vorm van therapie. Lees verder om alles te weten te komen over kunsttherapie en hoe je de perfecte en meest therapeutische omgeving kunt creëren voor Diamond Painting als een vorm van therapie.

Wat is meditatieschilderen?

Meditatieschilderen - of het nu wordt gedaan met Diamond Painting of traditionele pastels en aquarellen - is een vorm van op mindfulness gebaseerde kunsttherapie, een soort therapie die wordt gebruikt om deelnemers te helpen hun innerlijke zelf en emoties beter te begrijpen. Het idee is dat de kunstenaar door meditatieve, creatieve activiteiten, zoals het voltooien van een Diamond Painting bij zonsondergang in een stille, vredige omgeving, in een staat van gericht bewustzijn kan verzinken. Dit gevoel, in combinatie met het vreugdevolle vrijkomen van creatieve energie, kan mensen helpen om te gaan met gevoelens van stress, zorgen en zelfs verdriet of woede.

Elke activiteit die de hersenen aanmoedigt om zich stilletjes te concentreren op een enkele creatieve taak, kan worden beschouwd als op mindfulness gebaseerde kunsttherapie. Meditatieschilderen omvat over het algemeen visuele kunst, zoals het schilderen van een zelfportret of een natuurtafereel, terwijl de geest naar een staat van introspectie kan drijven. Diamond Painting is een van de beste activiteiten voor iedereen die op zoek is naar innerlijke vrede en vreugde, omdat het de perfecte omgeving creëert om van deze heilzame therapie te genieten. Het nette, zelfstandige en gebruiksvriendelijke systeem is uitstekend geschikt voor senioren, kinderen en volwassenen.

Meditatie - Diamond Painting Planet

Waar helpt meditatieschilderen bij?

Hoewel er meer onderzoek nodig is, hebben onderzoeken aangetoond dat op mindfulness gebaseerde kunsttherapie kan helpen bij angst, depressie, en stemmingsstoornissen. 

Bij volwassenen met angst kan kunstzinnige therapie meetbare positieve effecten hebben. Eén onderzoek toonde aan dat kunsttherapie niet alleen angstsymptomen bij volwassen vrouwen kan verminderen, maar ook kan leiden tot een betere kwaliteit van leven en betere emotionele regulatie. Elke rustige, gerichte activiteit kan ook een fysiek kalmerend effect hebben. Evenzo is aangetoond dat kunsttherapie de symptomen van depressie helpt verbeteren, zelfs in ernstige gevallen. Studies hebben zelfs aangetoond dat kunsttherapie kan helpen bij het verminderen van stress en stemmingsstoornissen bij patiënten met depressie, naast andere therapeutische interventies, zoals traditionele psychotherapie.

Diamond Painting gebruiken voor meditatie

Zoals eerder vermeld, als het gaat om het maken van meditatiekunst, is Diamond Painting een van de allerbeste ambachten voor de klus. In tegenstelling tot traditioneel schilderen of tekenen, worden Diamond Paintings geleverd met alle bijbehorende accessoires. Diamond Painting vereist geen specifieke kunstvaardigheden, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Diamond Painting vereist geen speciale apparatuur, geen uitgebreide verzameling kunstbenodigdheden, zelfs geen vaste hand. Het is echt een van de gemakkelijkste en meest gebruiksvriendelijke manieren om thuis kunsttherapie te doen. Gewoon een Diamond Painting kopen in onze winkel en de instructies volgen die bij de kit zijn geleverd, is voldoende om je op weg te helpen met deze ultraontspannende activiteit. Toch zijn hier een paar tips om deze therapie naar een hoger niveau te tillen.

Diamond Painting - Diamond Painting Planet

1. Kies een rustgevend ontwerp

Allereerst: kies een Diamond Painting die gevoelens van kalmte, introspectie en verwondering oproept. Of het nu een rustig oceaanlandschap is of dieren die in het bos met elkaar omgaan, het juiste onderwerp kan gevoelens van vrede opwekken. Kies uit al onze collecties om therapievriendelijke opties te vinden.

2. Creëer een rustige, vredige omgeving

Het opzetten van jouw werkruimte midden in een chaotische omgeving is niet het beste idee voor mensen die op zoek zijn naar diepe rust en reflectie. In plaats daarvan wil je een comfortabele werkruimte creëren waar je urenlang rustig jouw vak kunt perfectioneren. Enkele manieren om de omgeving geschikter te maken voor therapie zijn:

  • Steek een kaars aan met een kalmerende maar verkwikkende geur om je te helpen weg te zinken in een creatieve mindset.
  • Werk alleen of met andere mensen die dezelfde activiteit doen. Probeer niet te Diamond Painten in de buurt van mensen die deelnemen aan andere activiteiten om je heen, zoals koken, schoonmaken of tv kijken.
  • Speel rustige muziek. Dit zal je helpen om storend omgevingsgeluid te overstemmen, of het nu een echtgenoot is die tv kijkt of verkeersgeluiden buiten. Speel zachte, instrumentale muziek die niet afleidt van je mantra.

3. Kies een mantra

Bij meditatie worden mantra's (herhalende geluiden of gebeden, hardop of in je hoofd uitgesproken) gebruikt om de geest te helpen focussen en om beoefenaars te helpen zich te concentreren op hun meditatie. Om een ​​gevoel van evenwicht te creëren en te voorkomen dat je geest afdwaalt, kun je een mantra kiezen die van toepassing is op de intentie van je therapie. U kunt bijvoorbeeld de zin "Ik ben die ik ben" of "Mag ik innerlijke vrede vinden" in uw hoofd herhalen om u te helpen in het moment te blijven.

4. Begin aan je Diamond Painting te werken

We raden je aan een bepaald tijdsbestek te kiezen om elke dag aan je meditatiekunstwerk te werken. Overweeg om een ​​uur of twee 's avonds na het werk of 's ochtends te reserveren als tijd voor kunsttherapie. Dit zal ervoor zorgen dat jij (en de mensen om je heen) het elke dag als een prioriteit zien.

5. Reflecteer op je ervaring

Een van de belangrijkste onderdelen van therapeutische kunstactiviteiten is het vastleggen en reflecteren op je ervaringen achteraf. Je moet niet alleen controleren hoe je je door de activiteit voelde, maar je moet ook de creatieve denkwijze gebruiken om je te helpen uitdrukken hoe je je voelt over een aantal dingen die je op dit moment misschien dwars zitten of die jouw leven negatief beïnvloeden.

De beste Diamond Paintings voor meditatie

Hoewel elke vorm van creativiteit therapeutische voordelen kan hebben, valt er iets te zeggen over het onderwerp. Zo kan het maken van een waterval Diamond Painting een ander effect hebben op de hersenen dan het creëren van een bruisend stadsbeeld. Natuurlijk is er geen one-size-fits-all kit voor degenen die kunst willen gebruiken voor therapie - misschien vind je een stadstafereel stimulerend op een manier die vreugde oproept, terwijl een ander het misschien overweldigend vindt.

Als je innerlijke rust en stilte je doel is, kun je een van de meer ontspannende Diamond Paintings hieronder bekijken.

Abstract zonsondergang

Vurige tinten goud en geel schetsen een prachtig zonsondergang tussen de bergen. De boomgrens creëert een een perfecte harmonie. Zachte tinten blauw en paars vermengen zich met fel oranje en geel in dit mooie landschap. De natuurlijke abstracties en het uiterlijk van dikke penseelstreken maken deze painting duidelijk impressionistisch geïnspireerd. Dit ontwerp is geweldig voor de liefhebber van natuur en klassieke kunstthema's.

Hartenboom

Een uitbarsting van kleuren komt samen om dit mooie beeld te creëren. Bladeren van harten in een lichtblauwe kleur en roze, oranje, gele tinten op de achtergrond. De zachte maar vrolijke tinten van deze Diamond Painting zorgt dat de hartenboom het middelpunt van jouw kamer wordt. Hoe langer je kijkt, hoe meer het beeld vorm begint te krijgen. Wat je in deze abstracte ontwerp ziet, is aan je onderbewustzijn!

Strand deur zonsondergang

Deze mooie Diamond Painting heeft rustgevende tinten blauw en oranje om gevoelens van diepe sereniteit en inspiratie op te wekken, alsof je een week op vakantie bent geweest. Dit ontwerp is voor iedereen die van de oceaan houdt!

Trap naar de hemel

Dit opvallende natuurtafereel van Maria Gubar geeft je een panoramisch uitzicht op het glooiende landschap, compleet met een dramatische, kronkelende boom en velden van blauw, groen en roze. Bijna de helft van het canvas is gewijd aan de lucht, waardoor een zoete luchtigheid ontstaat.

Mandala

Mandala betekent magisch cirkel en staat voor inspiratie en oneinigheid. Ze vormen een ideaal hulpmiddel om even te ontsnappen uit de alledaagse drukte. Gun jezelf af en toe een moment van rust, kies sde mandala die je op dat moment het meest aanspreekt en laat je creativiteit de vrije loop met deze prachtige, gedetailleerde ontwerpen.

Herfst

Als jouw idee van een rustige natuurscène herfsttinten omvat, dan zul je dol zijn op deze seizoensgebonden herfsstafbeelding. Het toont een rivier die door het bos snijdt op het hoogtepunt van de herfst, compleet met barstende tinten oranje, geel en groen.

Buddha met kaars

Stimulerend en toch sereen, deze unieke Buddha is een ideale selectie voor elke artiest die op zoek is naar een gevoel van geruststellende stimulatie. Het is niet overdreven stimulerend, maar het verlevendigt zeker de geest en wekt de zintuigen. Je zou 's ochtends aan deze speciale Diamond Painting kunnen werken om de dag met wat creatieve energie te beginnen.

Uitzicht op strand

Het zachte, glooiende zand en het heldere, blauwe water in dit schilderij geven je het gevoel alsof je in een totale vakantietrance bent. De visuals roepen de gevoelens op van lange dagen languit op het strand in de zon zonder zorgen in de wereld.

Strand deur

Nog een schitterende oceaanbeeld, deze prachtige afbeelding neemt ons mee naar een tropische omgeving en biedt een realistischer, fotografisch effect. Het contrast tussen de perfecte, turquoise zee en de houten deuren geven dit tafereel een soort dimensie die het eindeloos intrigerend maakt.

De beste Diamond Paintings voor meditatie

Klaar om het zelf te proberen? Diamond Painting Planet is de beste bron voor eersteklas Diamond Paintings voor jouw therapeutische inspanningen. Elk is voorzien van een zelfplatmakend fluwelen zeildoek, kleurgecodeerde strass-steentjes en een gebruiksvriendelijke magische Diamond Painting Pen die het hele proces tot een waar genot maakt. We helpen je graag om deze speciale hobby onder de knie te krijgen, zodat het dit jaar een vast onderdeel wordt van je gezondheids-, welzijns- en zelfzorgroutine!

Bekijk alle Diamond Paintings - Diamond Painting Planet

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt