Diamond Painting fouten oplossen (vooral #8 is een veelvoorkomend probleem) Diamond Painting Planet

Diamond Painting fouten oplossen (vooral #8 is een veelvoorkomend probleem)

op Jan 16, 2023

Oh nee! Je werkt mee aan je sprankelende Diamond Painting en er is iets misgegaan. Wat moet je doen? We zijn hier om je te helpen. Hier zijn een aantal veelvoorkomende problemen die mensen hebben, en hoe ze op te lossen!


1. Mijn diamanten blijven niet op hun plaats

De steentjes, eenmaal aangebracht met de wax op het canvas, zijn behoorlijk veerkrachtig tegen buigen en stoten, maar van tijd tot tijd kan er een diamant loskomen. Meestal kan het eenvoudig terug op zijn plaats worden gedrukt met het Diamond Painting pen of een tandenstoker.

We raden aan om de painting rechtop te bewaren en te voorkomen dat de lijm uitdroogt voordat je elk deel voltooit. Een goede manier om dit te doen, is door het beschermvel in stukken te snijden die je tijdens het werken los kunt trekken. Onze Diamond Painting papier snijder is daar de ultieme oplossing voor!


2. Mijn diamanten zijn krom

Dit is een veelgemaakte fout bij het werken met vierkante steentjes, die in zorgvuldige rijen moeten worden gerangschikt. Als een rij scheef staat, kan de hele foto er een beetje krom uitzien. Maar maak je geen zorgen!

Neem een pincet of een Diamond Painting liniaal om de diamanten in een rechte lijn te duwen. Ronde diamanten zijn wat onzorgvuldiger met hun plaatsing, maar ze kunnen weer op hun plaats worden geduwd. Dit kan alleen worden gedaan terwijl de lijm nog plakkerig is, dus controleer elke rij terwijl je bezig bent! 


3. Ik heb de verkeerde kleur gebruikt

Helaas kun je dit alleen oplossen door ze voorzichtig los te maken met een pincet. Kleuren losmaken gaat sneller dan ze neerleggen, maar pas op dat je de lijmlaag op het canvas niet bekrast terwijl je ze eraf schraapt.

Beweeg voorzichtig, maar wees niet bang om te trekken! Nogmaals, het verplaatsen ervan werkt alleen als de lijm nog steeds plakkerig is, dus controleer het nogmaals terwijl je aan het werk bent. De beste manier om dit te voorkomen, is door georganiseerd te blijven.

Je kunt elke kleur aan de zijkant labelen met een proefsteen om ze uit elkaar te houden, of slechts één kleur tegelijk bewerken en de verschillende kleuren in aparte gelabelde zakjes bewaren. Je kunt het kleurnummer op elk zakje zetten, en zelfs het symbool waarmee het overeenkomt. Volg ook deze handige tips & tricks.

Nog een oplossing die door veel fanatieke Diamond Painters wordt gebruikt, is de organizer. Met deze organizer kun je met meerdere kleuren tegelijk werken, vooral handig bij het werken aan grote projecten waarvoor een reeks kleuren nodig is.


4. Ik heb al mijn diamanten op de grond laten vallen

Oh nee! De beste manier om ze weer bij elkaar te krijgen, is door ze op te vegen. De stofzuiger lijkt een goede oplossing te zijn voor onze gemorste jongens, maar het kan te omvangrijk zijn en tijdens het werk hatelijk geluid veroorzaken. De beste optie is en blijft toch echt de ouderwetse stoffer en blik.


5. Ik ben een aantal van mijn diamanten kwijtgeraakt

Geen zorgen! We kunnen onze klanten steentjes nasturen, zodat jij jouw project gewoon kunt voltooien. Neem contact met ons op met welke kleur verloren is gegaan.


6. Ik heb mijn canvas opgerold en nu rolt het niet meer uit

Het gebeurt! Een van de geweldige dingen van het canvas en van Diamond Painting in het algemeen, is dat het hele stuk onderweg kan worden opgerold. Soms probeert het echter terug op zijn plaats te springen, wat vervelend kan zijn.

Probeer een deegroller over het stuk te rollen (uiteraard met de lijm nog bedekt in het beschermvel) aan de voor- en achterkant. Als al het andere niet lukt, plak je de randen aan alle kanten vast, helemaal overdwars, op een hard oppervlak zoals een bureau of zelfs een snijplank als het draagbaar moet zijn.

Als al het andere faalt, zou het onder een paar zware boeken (of zelfs onder de matras) moeten leggen om die kreukels in een mum van tijd te temmen. Lees onze uitgebreide blog over het verwijderen van kreukels uit het canvas.


7. Ik ben niet blij met het resultaat

Iedereen bereikt op een gegeven moment dit punt. Omdat je met Diamond Painting op zo'n kleine schaal moet werken, is het gemakkelijk om ontmoedigd te raken als een deel er vreemd uitziet. Maar doe een stapje terug en kijk naar het grote plaatje - letterlijk! Deze sprankelende stukken zijn gemaakt om van enige afstand te worden bekeken, genoeg zodat het oog het beeld van de glinsterende stenen kan maken.


8. Ik heb te veel Diamond Paintings...

Niet zoiets als te veel!

Iedereen maakt fouten, vooral als je iets nieuws leert! Gelukkig kunnen de meeste problemen die je tegenkomt tijdens het werken aan een Diamond Painting worden opgelost door je te organiseren voordat je begint. Met een beetje voorbereiding kom je al een heel eind!

Wat is de ergste ramp die je hebt meegemaakt tijdens het werken aan een Diamond Painting? Hoe heb je het opgelost? Laat je opmerking beneden achter!

Tot slot, vergeet niet om hier te kijken hoe je je Custom Diamond Painting ontwerpt en bestelt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt