Advies-over-hoe-je-een-lopende-Diamond-Painting-moet-opbergen Diamond Painting Planet

Advies over hoe je een lopende Diamond Painting moet opbergen

op Jan 10, 2024

We hebben meerdere blogs geschreven over hoe je Diamond Paintings en accessoires het beste kunt opbergen, maar hoe berg je een Diamond Painting op waar je nog mee bezig bent?

​​Wij hebben onze opslag accessoires met het oog op praktische aspecten ontworpen. Het helpt om het Diamond Painten overzichtelijk te houden, verlies of verwarring te voorkomen en gemakkelijke opslag en draagbaarheid te vergemakkelijken. 


Deze blog geeft je wat advies over het bewaren van een Diamond Painting terwijl je bezig bent.

Hoe kun je een Diamond Painting opbergen als je er nog mee bezig bent?

  1. Plat werkoppervlak: Zoek een vlak en speciaal werkoppervlak waar je jouw lopende Diamond Painting kunt plaatsen en eraan kunt werken.
  2. Diamond Painting mat: Gebruik een Diamond Painting mat of een groot schuimbord om een glad en beschermend werkgebied te creëren.
 1. Rolmethode (aanbevolen):
  • Koop een grote, stevige kartonnen koker (PVC- of plastic kokers zijn ook geschikt)
  • Rol het canvas voorzichtig rond de buis, beginnend bij de ene rand en bewegend naar de andere. Zorg ervoor dat de steentjes naar binnen wijzen om te voorkomen dat ze eraf vallen
  • Gebruik elastiekjes of klittenband om de opgerolde Diamond Painting op zijn plaats te bevestigen, zodat het canvas strak en netjes blijft
 2. Platte opslagmethode:
  • Als je een speciale vlakke opslagruimte hebt, plaatst je de Diamond Painting met de beeldzijde naar boven op het vlakke oppervlak
  • Bedek de Diamond Painting met een groot vel perkamentpapier of siliconenpapier om de steentjes te beschermen en op hun plaats te houden
  • Plaats voorzichtig een plat voorwerp of een lichtgewicht plank over het perkamentpapier om alles plat en veilig te houden.
 3. Gebruik een Diamond Painting album: Overweeg het gebruik van een Diamond Painting-opbergmap, waarin je de Diamond Painting veilig kunt bewaren, vooral wanneer je jouw project moet vervoeren.

Hoe kun je een afgewerkte Diamond Painting bewaren?

  • Lijst de Diamond Painting in: Als je van plan bent om jouw voltooide Diamond Painting tentoon te stellen, kun je het beste een magnetische lijst gebruiken. Dit beschermt de Diamond Painting, behoudt de schittering van de ambachtelijke kralen en zorgt ervoor dat je het als een prachtig kunstwerk aan de muur kunt hangen. Lees hier de 7 beste manieren om je Diamond Paintingin te lijsten.
   • Gebruik een sealer (optioneel): Voordat je de painting inlijst, kun je een sealer aanbrengen die speciaal is ontworpen voor Diamond Painting. Hierdoor worden de steentjes verder vastgezet en wordt voorkomen dat ze na verloop van tijd eraf vallen.
   • Gebruik onze Diamond Painting album: Er zijn speciaal ontworpen opslagcontainers voor Diamond Painting verkrijgbaar met platte compartimenten waarin je jouw voltooide diamantschilderijen kunt opbergen zonder ze op te rollen.

  Diamond Painting Album

  Voor ervaren liefhebbers van Diamond Painting wordt aangeraden om de Diamond Painting Album aan te schaffen. Met een opbergalbum kun je maar liefst 60 paintings van 30x40 cm veilig beschermen. Met deze portfoliomap voor diamantkunst kun je zowel voltooide als lopende Diamond Paintings bewaren, zodat ze plat blijven en gemakkelijk mee te nemen zijn. Het biedt ook de mogelijkheid om ze op te hangen om tentoon te stellen. Hieronder nog een aantal voordelen:

  • Hoge transparantie: met zeer heldere bladbeschermers die een premium weergave bieden voor jouw Diamond Paintings. Dankzij de doorzichtige vakken kun je gemakkelijk jouw creaties laten zien, en met slechts een paar simpele bewegingen kun je al jouw diamantkunst delen met vrienden en familie.
  • Beschermhoes - De beschermhoes is gemaakt van hoogwaardige materialen die beschermen tegen vuil, stof en vocht, zodat jouw afgewerkte diamantkunst schoon en glanzend blijven.
  • Neem hem overal mee naartoe: hij heeft een verstelbare handgreep en een lichtgewicht ontwerp, waardoor hij gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

  Toch kreukels in jouw Diamond Painting gekregen? Lees deze blog hoe je deze het beste kunt verwijderen.

  Vergeet niet om jouw Diamond Painting uit de buurt van direct zonlicht, extreme temperaturen en vocht te houden, zodat ze jarenlang in uitstekende staat blijven.

  Als je wilt communiceren en delen met meer liefhebbers van Diamond Painting, sluit je dan aan bij onze Facebookgroep, dan krijg je de mogelijkheid om onze acties of kortingen te krijgen.

  Laat een reactie achter

  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt