5 tips voor het Diamond Painten met een multitool pen Diamond Painting Planet

5 tips voor het Diamond Painten met een multitool pen

op Jul 22, 2022

Of je nu nieuw bent in Diamond Painting of al jaren met deze hobby bezig bent, het gebruik van een multitool pen kan jouw kunst echt naar een hoger niveau tillen. Multitool pennen voor Diamond Painting worden het best gebruikt voor grotere projecten met grote delen van dezelfde kleur, maar je kunt ook op kleinere stukken experimenteren. Het hele doel van de multitool pen is om het proces te versnellen en jou in staat te stellen meerdere steentjes tegelijk aan het canvas te bevestigen. In deze blog laten we je zien hoe je het meeste uit deze tool voor Diamond Painting kan halen om jouw volgende meesterwerk te verbeteren. Laten we er meteen in springen!

Wat is een multitool pen?

Als Diamond Painting nieuw voor je is, vraag je je waarschijnlijk af wat een multitool pen is. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk maar een klein hulpmiddel voor Diamond Painting waarmee je meer dan één diamant tegelijk op het canvas kunt plakken. Met multitool pennen kun je 5D-Diamond Paintings sneller voltooien en voorkom je de verveling van het werken aan grote vlakken van een enkele kleur.

Tips voor het gebruik van een Diamond Painting multitool

1. Koop een grip voor de multitool pen

Vergelijkbaar met het soort grip dat je op een potlood zou plaatsen, geeft een Diamond Painting grip meer controle over de pen terwijl je de kleine, harsdiamanten op het canvas plaatst. De meeste mensen die van plan zijn vaak aan hun Diamond Painting te werken, zullen de tijd en het geld nemen om te investeren in een grip of een ergonomische pen, omdat ze ook extra comfort bieden tijdens het werken aan de painting. Wanneer je de multitool gebruikt, wil je nog meer controle en comfort, omdat het wat moeilijker kan zijn om drie, zes of zelfs negen steentjes tegelijk te plaatsen. 

2. Investeer in verschillende multitoolpennen

De standaard accessoires dat bij elke Diamond Painting set wordt geleverd, is een enkele Diamond Painting pen, waarmee je afzonderlijke diamanten één voor één kunt plaatsen. Een multitool is een tool voor het Diamond Painten waarmee je meer dan één steentjes tegelijk kunt plaatsen. Onze ergonomische pen wordt geleverd met adapters voor vier steentjes, zodat je het meeste uit uw Diamond Painting-ervaring kunt halen!

3. Gebruik de multitool pen op grote, duidelijke gebieden

Multitool pennen kunnen alleen worden gebruikt op specifieke delen van een canvas waar een grote groepering van dezelfde kleur vereist is. Zoek naar de plekken waar dezelfde code zichtbaar is en begin de multitool te gebruiken om grote kleurblokken te vullen zonder dat je elke diamant afzonderlijk hoeft te plaatsen. Hoewel het verleidelijk kan zijn, zal het gebruik van multitools op gebieden met meerdere kleuren hoogstwaarschijnlijk resulteren in een of andere fout. Voor kleinere gebieden en secties met meerdere kleuren naast elkaar, raden we aan om met een enkele placer te plakken om de beste resultaten te garanderen.

4. Gebruik schudbakjes om de steentjes gemakkelijk op te pakken

Het gebruik van een schudbakje maakt het Diamond Painten gemakkelijker, ongeacht het type pen dat je gebruikt, maar het is vooral voordelig wanneer het gaat om multitools. Het schudbakje is in staat om diamanten in lijn te houden met de juiste kant naar boven. Dit maakt het veel gemakkelijker om de diamanten op te pakken en van het schudbakje naar het canvas te verplaatsen. Anders zou je kunnen merken dat je elke oefening afzonderlijk moet scheiden, een tijdrovende en vervelende onderneming.

Bij gebruik van multitools wordt het schudbakje nog vitaler. Door je diamanten van dezelfde kleur op een rij te zetten, is het gemakkelijker om er meerdere tegelijk op te pakken. Gebruik niet te veel druk, anders blijven de steentjes vastzitten in de wax. Gebruik net genoeg druk om de steentjes op te pakken en plaats ze waar ze horen.

5. Vergeet de enkele placer niet

Hoewel de multitool voor Diamond Painting zeker een belangrijk hulpmiddel is om bij de hand te hebben, is het niet de enige die je nodig hebt. De enkele placer is essentieel voor gebieden met minder blokken van één kleur en om steentjes recht te trekken nadat de multitool ze aan het canvas heeft toegevoegd. Een multitool zal niet altijd elke diamant  precies plaatsen, dus het is belangrijk om terug te gaan en elke diamant goed in het canvas te drukken om ervoor te zorgen dat deze perfect is uitgelijnd en bevestigd.

Investeer in andere accessoires voor het Diamond Painten

Om je Diamond Painting ervaring beter dan ooit te maken, zijn er tal van geweldige accessoires en Diamond Painting gereedschappen die je kunt gebruiken, waaronder opbergdozen, lichtplaten en zelfs een Diamond Painting mat om al je werk veilig te houden terwijl het aan de gang is. Veel Diamond Painters gebruiken ook pincetten, linialen, gecompartimenteerde opbergdozen en andere benodigdheden om het painten gemakkelijker en leuker te maken.

Koop hoogwaardige Diamond Paintings om de perfecte doe-het-zelf-muurdecoratie te vinden!

Of je nu net begint met Diamond Painting of al een tijdje geniet van deze verrijkende hobby, het kopen van Diamond Paintings van hoge kwaliteit is de beste manier om een vlotte ervaring te garanderen. Hier bij Diamond Painting Planet bevatten onze premium kits alles wat je nodig hebt om meteen met jouw Diamond Painting te beginnen! We hebben volledige sets met zowel ronde diamanten die perfect zijn voor beginners als vierkante diamanten die het beste zijn voor meer ervaren handwerkers. Onze ronde en vierkante diamanten zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan de DMC-kleurcodes. We hebben ook een breed scala aan accessoires, zoals steentjesrollers, correctie gereedschap en organizers, om je te helpen jouw creaties naar een hoger niveau te tillen.

Blader door onze Diamond Painting Planet-ontwerpen om jouw volgende project te vinden en gebruik een multitoolpen voor een efficiënter, vakkundig uitgevoerd eindproduct. Bekijk vandaag nog de complete collectie om iets nieuws te vinden om aan je verlanglijstje toe te voegen!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt