5 makkelijke manieren om gemorste diamant painting steentjes op te ruimen Diamond Painting Planet

5 makkelijke manieren om gemorste diamant painting steentjes op te ruimen

op Jun 21, 2022

Diamond Painting is een leuke, ontspannende hobby die jouw humeur kan verbeteren en jou kan helpen ontspannen. Maar als je ooit per ongeluk de zorgvuldig geassembleerde en uitgelijnde diamanten hebt gemorst, weet je hoe snel die gevoelens van ontspanning kunnen veranderen in totale wanhoop! Zowat elke Diamond Painter heeft dit meegemaakt. Vaak laat je jouw schudbakje vol diamanten vallen of scheur je het zakje met diamanten net te ruig open... het is moeilijk om de kalmte te bewaren nadat je je diamanten in een miljoen richtingen hebt zien vallen. Naast het feit dat je een grote puinhoop moet opruimen, maak je je misschien ook zorgen of je nog genoeg diamanten over hebt om jouw Diamond Painting te voltooien. Herkenbaar?

Neem even de tijd om op adem te komen. Het opruimen van de gemorste diamanten zal veel gemakkelijker zijn als je niet in paniek bent. Als je jezelf een paar momenten hebt gegeven om te kalmeren, bekijk dan deze tips voor het omgaan met gemorste diamanten. Met een beetje vindingrijkheid en planning kan het opruimen van zelfs de kleinste knutselmaterialen een fluitje van een cent zijn.

De beste manieren om gevallen diamanten op te ruimen

Het heeft geen zin om te huilen om gemorste diamanten. Hoewel het ontzettend frustrerend is wanneer je een hele bak of zak met kralen dumpt, boos worden zal niet automatisch de diamanten op hun rechtmatige plaats terugzetten. Het is veel handiger om wat trucjes achter de hand te hebben om de rommel snel op te ruimen. Hier bij Diamond Painting Planet hebben we het allemaal gezien en hebben we een aantal slimme ideeën om je te helpen.

1. Haal je pluizenroller tevoorschijn

Pluizenrollers zijn niet alleen geweldig voor het verwijderen van pluisjes of dierenhaar van je favoriete zwarte broek. Ze zijn ook fantastisch voor het oppakken van gevallen diamanten! Laat de pluizenroller voorzichtig over het gemorste gebied rollen. Gebruik vervolgens een pincet om de steentjes voorzichtig van het plakkerige papier te verwijderen en plaats ze terug in de bak, hun tas of waar ze ook heen moeten.

Afhankelijk van de lijm van de roller, kunnen de diamanten een beetje plakkerig zijn nadat ze zijn verwijderd. Als dat zo is, was ze dan snel. Vul een grote kom met warm water en voeg een beetje afwasmiddel toe. Plaats vervolgens de steentjes in een zeef. Laat de zeef in het water zakken en laat maximaal een uur weken. Verwijder de zeef, spoel de diamanten af ​​met vers warm water en leg ze op een papieren handdoek om te drogen.

Pluizenroller - Diamond Painting Planet


2. Probeer een vochtige handdoek

Als je steentjes hebt gemorst tijdens het werken aan een Diamond Painting, kun je ze misschien oppakken met een vochtige handdoek. Met de handdoek vochtig, maar niet drijfnat, moeten de steentjes er gemakkelijk aan blijven plakken. Als je ze eenmaal hebt opgeveegd, schud je de handdoek voorzichtig boven een grote kom om ze los te laten.

Als je maar een aantal diamanten hebt laten vallen, kan zelfs een vochtige vingertop werken. Maak je vinger vochtig en druk vervolgens op de steentjes. Ze moeten aan je huid blijven kleven zodat ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Nadat je ze hebt opgepakt, laat je ze gewoon in de daarvoor bestemde schudbak of opbergdoos vallen. 

3. Gebruik een stoffer en blik

Een stoffer en blik is een andere goede optie om gemorste diamanten van de tafel of bureau op te vangen. Veeg de steentjes gewoon in de blik en giet ze voorzichtig in de opbergdoos of schudbak. Haal voor het beste resultaat een speciale stoffer en blik voor de steentjes in huis, want als je dezelfde gebruikt die je ook gebruikt voor het opruimen in huis, zullen de steentjes waarschijnlijk behoorlijk vies worden!

Als de diamanten stoffig worden nadat je ze op deze manier hebt opgeveegd, laat ze dan goed weken in warm zeepsop. Spoel en laat volledig drogen voordat je ze op het canvas plaatst.

4. Gebruik een kruimeldief

Zolang je een kruimeldief in huis hebt, kun je elk vacuüm gebruiken om je omgevallen steentjes op te zuigen. Ze zijn perfect om binnen enkele seconden een stortvloed aan boren te verzamelen. Laat de kruimeldief gewoon over het gebied lopen en maak vervolgens het apparaat leeg om de steentjes te verzamelen.

Als bonus verwijderen deze kleine handstofzuigers uitstekend stof, vacht van huisdieren en ander vuil van elk oppervlak. Ga met de jouwe over je werktafel voordat je aan je huidige Diamond Painting gaat werken en je hoeft je niet zo veel zorgen te maken over het schoonhouden van je canvas.

Let op: deze opruimmethode is niet de beste optie als je gemorste diamanten op je canvas zijn beland. Een kruimeldief heeft te veel kracht en zal waarschijnlijk de steentjes opzuigen die je al zorgvuldig hebt geplaatst, samen met de losse. Deze techniek is het beste om losse steentjes van je vloer of tafel te halen.

Kruimeldief - Diamond Painting Planet

6. Diamanten oppakken met je pincet

Heb je diamanten op je zelfklevende canvas laten vallen? Dan is een pincet de beste optie. Pak de losse diamanten voorzichtig vast en leg ze terug in het schudbakje of de opbergdoos. Dit zal wat geduld vergen als je een grote hoeveelheid hebt gemorst, maar het is de beste manier om je benodigdheden te bewaren zonder jouw kunstwerk te beschadigen.

Bij Diamond Painting Planet raden we onze gekleurde pincetten aan. Deze goedkope, essentiële accessoire is ideaal voor het verzamelen van gemorste diamanten. 

Vandaag koop je onze gekleurde pincetten met 10% korting. Gebruik de code: PINCET10


Knoeien voorkomen

Hoe voorzichtig je ook bent, niemand kan ongelukken voorkomen. En door het kleine formaat van de diamanten zijn ze maar al te gemakkelijk te laten vallen. Je weet nooit wanneer een kind, huisdier of zelfs een slecht geplaatste kop thee al jouw moeite kan ruïneren. Daarom is het nooit een slecht idee om stappen te ondernemen om rommel te voorkomen voordat ze zich voordoen. Hier zijn een paar ideeën die jou kunnen helpen.

1. Minimaliseer verspreiding

Een van de ergste dingen van het morsen van steentjes, is hoe ver ze de neiging hebben om te verspreiden. Gelukkig kun je de verspreiding minimaliseren door jouw werkoppervlak aan te pakken. Plaats je canvas op bijvoorbeeld een kussensloop. Alles wat je oppervlak wat minder glad en vlak maakt, zorgt ervoor dat alles wat je laat vallen niet door de kamer stuitert. Een andere optie is om je canvas en diamanten in een omrande bakplaat te plaatsen. Als je morst, hoef je alleen maar de bak omhoog te kantelen en de kralen voorzichtig in hun container te gieten.

2. Upgrade de opslag van diamanten

Het is maar al te makkelijk om diamanten te verliezen als je ze in hun originele zakjes bewaart, vooral als die zakjes niet hersluitbaar zijn. En zelfs hersluitbare zakken hebben de slechte gewoonte om op de slechtst mogelijke tijden open te springen. Bespaar jezelf een hoop frustratie en gedoe door te investeren in een aantal mooie opbergdozen.

Er zijn heel veel verschillende opbergoplossingen op de markt, maar opbergdozen zijn de beste keuze. Elke rij heeft individuele containers om je kleuren netjes en georganiseerd te houden. En aangezien elk bakje een veilige en sterke deskel heeft, hoef je je geen zorgen te maken dat ze omvallen. Als het gaat om het voorkomen van rampen voordat ze plaatsvinden, is het upgraden van je diamantenopslag de meest effectieve optie.

3. Werk met één kleur tegelijk

Wanneer je op een groot canvas met een groot aantal kleuren werkt, kom je misschien in de verleiding om meerdere schudbakjes met diamanten te vullen om de kleuren die je nodig hebt bij de hand te houden. Hoe meer schudbakjes je hebt, hoe groter de kans dat je er per ongeluk een omstoot. Om ongelukken tot een minimum te beperken, werk dan slechts met één kleur tegelijk. Dit is vooral een verstandig idee als je huisdieren of kinderen hebt die vatbaar zijn voor ongelukken en chaos. Bovendien betekent het werken met één kleur tegelijk dat als je morst, je je geen zorgen hoeft te maken over het sorteren van kleuren.

4. Bewaar de extra meegeleverde diamanten

Hoewel deze tip niet zal voorkomen dat je diamanten kwijtraakt, zorgt het er wel voor dat je genoeg hebt om je project af te maken. Als je je laatste diamant op een Diamond Painting hebt gezet, gooi de extra steentjes dan niet weg. Plaats ze in plaats daarvan in een opbergdoos met hun kleurcode. De volgende keer dat je per ongeluk steentjes laat vallen, hoef je je niet zo druk te maken over het vinden van alle verloren diamanten als je extra's uit een vorige set in opslag hebt. In plaats daarvan kun je ze gewoon in een gewone stofzuiger opzuigen en de reserve diamanten gebruiken om het project te voltooien. Als het gaat om het minimaliseren van stress, wordt het niet veel beter dan dat!

Conclusie

Diamond Painting is bedoeld als een leuke, ontspannende hobby. Hoewel het normaal is om je gefrustreerd te voelen als je je diamanten omgooit, is het niet nodig om boos te worden. Neem even de tijd om jezelf te kalmeren en besef dat het niet echt een probleem is. Rond ze af met een van de hierboven genoemde methoden en sorteer en scheid ze indien nodig op kleur. Neem de tijd en beschouw het gewoon als een onderdeel van het proces. Vertrouw ons - zowat elke Diamond Painter heeft te maken gehad met gemorste diamanten!

Houd er ook rekening mee dat wanneer je Diamond Paintings van Diamond Painting Planet koopt, deze extra diamanten bevatten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je ze allemaal vindt als je een aantal diamanten op een dik tapijt of in een kleverige puinhoop laat vallen. Als je er te veel hebt laten vallen en je kunt niet meer verder met je painting, zorg er dan voor dat je onze levenslange garantie bekijkt, waar we jouw gemorste diamanten daadwerkelijk gratis zullen vervangen!

Als Diamond Paintier hoef je je niet te laten meeslepen door ongelukken. Probeer de bovenstaande suggesties om morsen te voorkomen en op te ruimen - en onthoud dat je plezier hebt, wat er ook gebeurt!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze openbaar worden gemaakt